Perličky z MS

21.06.2012 15:45

Kolega Libor z Kroměříže nám poslal video ze štafety 4x50VZ, ve ktré jsme vyhráli předposlední rozplavbu a celkově skončili čtvrtí, opět v českém rekordu. Video zde.

Letošního MS se zúčastnilo historicky největší počet plavců - 10,000 a celkově 13,000 sportovců, což představovalo 28,000 startů a 1,600 štafet

Česká republika skončila v plavání na 7. místě co do počtu medailových umístnění (18zlato-10stříbro-11bronz) za Itálií, Německem a USA z celkových 53 meailistů.

Náš klub přispěl do sbírky cenných kovů 2-mi stříbry a 2-ma bronzy.

Nejúspěšnější plavec Swimmpower jednoznačně Petr Gregor, který i ve výsledných časech porazil své více než o 10let mladší a plavecky úspěšnější kolegy!!

Nejúspěšnější automobilový závodník Swimmpower byl Lukáš, i když mu Dan a Poky v závěru italské série šlapali na paty (denně jsme jezdili okruhy v herně na simulátorech)

Průměrná hodina, kdy jsme chodili spát byla 2:20

Jednoznačně nejdelší závody co jsme kdy zažili, nejpozdnější start se odehrál 23:50 (Lukáš na 50 motýl)

Nejstydlivější z týmu je jednoznačně Lukáš, který nám ukázal jak splývat se sloupkem, ale to bude tím, že je těsně před svatbou!

Ještě před veleúspěšnou štafetou na 4x50 pz dva členové týmu chtěli odjet domů a museli jsme hlasovat, jestli zůstaneme. Na tomto místě, bych chtěl vyzvdvihnout Pokyho, který jako jediný hlasoval se mnou zůstat a plavat. A nakonec nejvíc se z medaile radovali ti, kteří se chtěli na závod vyprdnout.

Nejvážnější muž teamu byl vyhlášen Poky, který zachoval kamennou tvář i po medailovém dohmatu ve štafetě, takže jsme nabyli dojmu, že jsme diskvalifikováni

Nejvíc fanoušků jsme měli z Ruska, kteří se chodili dívat na naše vystoupení. Horší to bylo s fanynkami, pro které byl náš team v záplavě krásných italů vbílých plavkách nezajímavý (já už jsem starý, další dva trpěi nadváhou a čtvrtý z nás je nesmělý)