US Masters Championship

17.08.2014 00:00

ve státu Maryland, na půdě University of Maryland, nedaleko od hlavního města Washington. 

Kdo čekal tři medaile, tak čekal marně, neboť jeden závodní den byl obětován čistě turistickým účelům, tj. prohlídkou Washingtonu, který kupodivu překvapil svěžestí, monumentálností, historií a přátelským prostředím. Není divu, že se Jardovi J. odsud moc nechtělo.. 

Již na první pohled bylo vidět, že americká asociace masters plavání nejsou žádní ostrouhánci (narozdíl od jiných Masters ve střední Evropě), rozpočet na lokální šampionát větší než na MS, newslettry, knížečky, vlaječky a mimořádná organizace. Jen výkony američanů mírně pokulhávaly za rozpočtem, tím pádem jsme názorně předvedli evropské VINI-VIDI-VICI a alou do přímořského městečka Annapolisu, který teda všem doporučuji. Ve výsledkové listině Swimmpower Prague na 61.místě ze 110 klubů při jednom účastníku a dvou startech. Škoda, že jsme nebyli v Montrealském složení...

Poznámka pro odbornou veřejnost: časy jsou bez rozplavání, zkreslené návštěvou doutníkového obchodu v New Jersey a průběžnou ochutnávkou lokálních kvašených nápojů a vypečených specialit. Takže se vracím v původní formě a váze..:)

výsledky

videa